Home » Gallery » Verslas » Zarasiškiai pratinami valgyti sveiką maistą be šaukštų ir šakučių

Zarasiškiai pratinami valgyti sveiką maistą be šaukštų ir šakučių

Zarasiškiai pratinami valgyti sveiką maistą be šaukštų ir šakučių

Daiva ČEPĖNIENĖ

Spalio pradžioje Zarasų mieste duris atvėrė kavinė „Mažoji Azija“. Jos savininkas zarasiškis Genadijus Kazancevas, vadovaujantis stomatologijos klinikai, įgyvendino daugelį metų brandintą mintį savame mieste įkurti sveiko maisto kavinę. Zarasų miestas – Lietuvos provincija, kur plėtoti ar kurti verslą ne pati palankiausia vieta. Naujosios kavinės savininkas neslepia, kad rizikos išties buvo nemažai. „Tačiau matėme, kad Zarasams trūksta gero maisto kavinės, skaičiavome, svarstėme ir nusprendėme rizikuoti. Be to Zarasai ne toks jau mažas miestas, kaip dauguma jį nuvertina. Žmonės visur vienodi“, – sakė G. Kazancevas.

Naudojamų prieskonių pavadinimų neištaria net pats savininkas

Azijiečių virtuvė laikoma viena iš sveikiausių todėl, kad maisto gaminimo procesas užtrunka labai trumpai. Maistas gaminamas ant didelės ugnies, todėl neišgaruoja ir patiekale išlieka vitaminai, kitos vertingos medžiagos. „Mažosios Azijos“ virtuvėje dirbančio šefo Valterio teigimu, lyginant su europietiškais, azijietiški patiekalai nėra tokie brangūs. „Jeigu Zarasuose atsidarytų aukšto lygio restoranas su europietiška virtuve, čia nebūtų žmonių, kurie galėtų tai įpirkti“, – sakė Valteris. „Mažojoje Azijoje“ patiekalai yra įvairūs, vieni labiau saldesni, kiti aštrūs, treti pasižymi švelniu skoniu. Desertui siūloma bananai ir persikai užkepti su kokosų pienu. Yra galimybė maistą užsisakyti ir išsinešimui. Tačiau ragaujantys čia labiausiai pasigenda šalia azijietiškų patiekalų patiekiamos lietuviškos duonos. Azijietiškoje virtuvėje nėra nei duonos, nei bulvių. Duoną pakeisti gali nebent pūstų ryžių trapučiai. Bene brangiausias patiekalas čia gaminamas iš elnienos ir kainuoja apie 7 eurus. Šioje virtuvėje taip pat naudojama vištiena, kiauliena. Mėsa perkama iš vietos ūkių. Patiekalai gardinami imbieru, česnaku, čili pipirais, ir kitais azijietiškais prieskoniais, kurių pavadinimų neištaria net pats kavinės savininkas. Juos tiekėjai pristato iš pačios Azijos.

<…>

Visą straipsnį skaitykite šaštadienį, gruodžio 1 d. „Utenos apskrities žiniose“. 

img_0018

Azijietiško maisto virtuvės šefas Valteris ir padavėja Lina / Daivos Čepėnienės nuotraukos

img_0014

dsc_0046

dsc_0039 dsc_0043 dsc_0051

dsc_0041

dsc_0051

img_0008

img_0022

503 Iš viso matė 2 Šiandien peržiūrėjo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.