Home » Šeimai ir namams » Patarimai, kaip sukurti savo receptų knygą

Patarimai, kaip sukurti savo receptų knygą

Patarimai, kaip sukurti savo receptų knygą

Norite parašyti kulinarinę knygą, publikuoti savo originalius receptus internete ar pasidalinti jais su savo draugais? Nepaisant to, kokie bebūtų jūsų tikslai, kai yra kalbama apie maisto receptų kūrimą, būtina savo skaitytojams suteikti kiekvieną įmanomą galimybę pasiekti norimą rezultatą. Taigi, tam, kad maisto receptai, kuriuos jūs kursite, būtų lengviau suprantami ir efektyviau panaudojami, pasitelkite šiuos praktiškus patarimus.

Dokumentuokite visą gaminimo procesąmaistas-1

Prieš pradėdami savo sugalvoto patiekalo gaminimo procesą, būtinai pasirūpinkite, kad po ranka turėtumėte popieriaus ar užrašų knygutę, kurioje galėtumėte ranka įamžinti visą patiekalo gaminimo procesą. Tokie užrašai taps pirmuoju jūsų būsimos kulinarinės knygos juodraščiu. Patiekalo gamybos procesas turėtų būti aprašomas etapais.

Pateikite tikslų ingredientų sąrašą ir nurodykite tikslias proporcijas

Senosiose kulinarijos knygose nemenka dalis proporcijų yra įvardytos gana abstrakčiai arba naudojant visiškai kitokią terminologiją, kuomet proporcijos, kurios šiandien yra įvardijamos skaičiais, būdavo pateikiamos žodžiais, pvz., „žiupsnis“ galėjo reikšti 1/8 arbatinio šaukštelio dalį, o „sauja“ – 1/3 puodelio. Ir tai tuo laikotarpiu buvo įprasta bei lengvai suprantama. Tačiau tokie ingredientų matavimo „vienetai“ šiandien nepagelbėja stengiantis pagaminti gardžius patiekalus. Kiekvienas ingredientas jūsų receptuose turi būti nurodytas labai konkrečiai ir aiškiai. Lygiai tas pats pasakytina ir apie ingredientų proporcijas. Be to, niekada nepamirškite recepte nurodyti, kaip yra pjaustomi skirtingi ingredientai, pvz., morkos, supjaustytos pusės centimetro gabalėliais, išvirs / iškeps kur kas greičiau, nei jas supjausčius stambesniais vieną ar du centimetrus siekiančiais gabalėliais.

Ingredientų ir produktų paruošimui apibūdinti naudokite lengvai suprantamus ir aiškius terminus

Kulinarijos pasaulyje yra didžiulis skirtumas tarp kapojimo ir malimo, tarp kepimo grilyje ir kepimo keptuvėje bei tarp daugybės kitų iš pažiūros vienodų terminų. Pasirinkus vieną terminą vietoje kito – galima reikšmingai pakoreguoti visą patiekalo gaminimo eigą. Todėl riba tarp sėkmės ir nesėkmės yra labai plonytė. Ir visa tai tiesiogiai priklauso nuo to, kaip jūs aprašysite savo sukurto patiekalo gamybos procesą.

maistas2

Pasinaudokite receptų šablonais

Visuomet norime būti labai originalūs ir išsiskirti iš daugumos, tačiau, jei kalbama apie receptų kūrimą, kuriais vadovausis daugybė žmonių, norinčių lengviau pasigaminti gardžius patiekalus, recepto struktūros pateikimo atžvilgiu nevertėtų stengtis būti pernelyg novatoriškais. Tobulumas slypi paprastume. Norėdami, kad receptą sudaryti (ir juo naudotis) būtų lengviau, galite pasinaudoti visuotinai priimtinais receptų šablonais.

Pagrindinės gero recepto sudedamosios dalys:

  • Patiekalo pavadinimas;
  • Pagaminto patiekalo nuotrauka (ir / arba viso gamybos proceso įamžinimas nuotraukose);
  • Recepto įžanga;
  • Patiekalui gaminti reikalinga įranga;
  • Tikslus ingredientų sąrašas;
  • Tikslios ingredientų proporcijos;
  • Patiekalo gaminimo metodas ir aiški proceso eiga;
  • Serviravimo patarimai ir rekomenduojamas žmonių, kuriam gaminamas patiekalas, skaičius.

Sukurkite aiškų ir patrauklų aprašymą

Kuomet prieš savo akis turėsite patiekalo gaminimo metu sudarytą juodraštį, visą jame pateiktą informaciją turėtumėte susisteminti ir pateikti labai aiškia, lengvai suprantama ir patrauklia forma. Skaitytojui neturėtų kilti klausimų, kuriuos jam pačiam tektų spręsti rizikuojant sugadinti visą patiekalą. Kiekvienas receptą sudarantis žodis privalo būti atidžiai apgalvotas ir pasvertas. Tai reiškia, kad turite „sverti“ ne tik ingredientus, tačiau ir savo žodžius. Nuo to tiesiogiai priklausys jūsų kuriamų receptų tikslumas ir jų sėkmė. Tuo tarpu patraukliai pateikta patiekalo gamybos procesą apibūdinanti informacija suteiks skaitytojui daugiau pasitikėjimo ir motyvacijos.

maistas3

Pateikite aukštos kokybės nuotraukas

Nėra ko abejoti, kad maisto fotografija yra tikrų tikriausias menas ir tai reikalauja didžiulio profesionalumo, tačiau neturėdami galimybės pasitelkti profesionalo patirtį, nesibaiminkite į savo receptus įtraukti pačių darytas nuotraukas. Jūsų skaitytojai neabejotinai įvertins jūsų pastangas – juolab, kad tai bus nesuvaidintas jų planuojamų gaminti patiekalų vaizdas, kurio jie ir turėtų tikėtis.

 

Reklama

182 Iš viso matė 1 Šiandien peržiūrėjo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.